torsdag 14 februari 2013

Palm Island Dive Resort

Jaha nu sitter vi här vid kajen i Tagbilaran, Bohol, Filippinerna och vänta på något form av fartyg som ska ta oss tillbaka till Cebu.

Varför, jo att bo på Pangalo var inget för oss.. Hotellet Palm Island Dive Resort, var mer likt ett överlevnadsläger än något annat. Det låg runt en timme från Tagbilaran. Taxichauffören hittade inte ens ordentligt.
Första natten (enda natten) så sov vi på en stenhård madrass, rummet hade iaf A/C som satt i väggen mellan toan och sovrummet. Konsekvensen blir den att badrummet blir till en bastu, när man använder sig av A/C ... Duschen (utan draperi) såg ut att vara en vattenslang som var indragen igenom väggen med ett duschmunstycke. Vi blev uppgraderad idag till något som måste ha varit deras lyxigaste rum. Där fans det iaf en A/C som var bättre installerad (inge bastu i badrummet). Både kallt och varmt vatten i duschen mm som ingen av oss vågade använda oss av då vi var lite skeptiska..

Maten var lite halv konstigt. Koreanskt kök skulle det varit. Nu är jag ingen expert på koreansk mat men jag tycker inte om att äta kyckling med benbitar i sig... Frukosten var torftig. Ägg, skinka, svagt pulver kaffe och två rostade bröd.. Ingen buffé utan dom kom ut med frukosten.. Vi tror nästan att det var resterna från det lyxigare hotellet bredvid.

Stranden var inte heller fin så vi valde att ta vårt pick och pack och försöka ta oss till Cebu. Som inte var det lättaste. Vi har nu iaf fått tag på biljetter men det kommer ta oss dubbelt så lång tid att. Ta oss till Cebu. Nytt hotell bokat så nu är allt vi kan göra är att slappna av och ta det lugnt. Njuta av värmen och dra runt på bagaget. Men men. Nu börjar det hända lite spännande saker. Lite impulsivt! :)

Här är en bild från ett hak vid kajen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar