onsdag 17 april 2013

Träning gör mig lycklig!

Jag har en envis förkylning som inte verkar vilja försvinna! Jag får väl lov att träna bort den! Jag som har problem med lock för öronen utan förkylning. Jäklar vad ont det gör när jag är förkyld. Inte roligt då jag vet att jag ska ut och flyga på tisdag!

Jag hade nog det bästa träningspasset någonsin igår! Jag blir helt överlycklig när jag märker att min träning förbättras. Att man blir lite starkare efter varje pass man gör! Ett av mina delmål var just att klara av plankan i 45 sekunder (då jag aldrig klarat av det tidigare). Äntligen och vad lycklig man blir! Det var som en spärr i hjärnan släppte och polletten ramlade ner.
Efter 1 timme styrka och stretch så gick jag ut för att leta efter något ställe jag kunde löpa på! Och jag hittade det! Även med löpningen så verkade polletten ramla ner! Min löpteknik blir bara bättre och bättre! Man börja känna krafterna i bena och vilken energi som finns! Däremot måste jag träna upp ryggen mer! Det är svårt att hålla denna hållning fortfarande!

Eftersom jag har problem med mina fötter. Att dom ömmar och till och med gör så att det blir smärtsamt att belasta till och från. Speciellt utan skor. Därav så har jag börjat gjort fotövningar. Själva övningarna kommer från denna blogg jag följer. Får se om/hur mycket det hjälper!

Nu idag är det den enda dagen jag och D är lediga tillsammans denna vecka så vi ska passa på att springa ärenden och ha en mys-onsdag! Kvalitetstid! Vi får iaf 5 lediga dagar nästa vecka! Och på söndag så är vi, läs jag, hundvakt!

lördag 13 april 2013

Koma

Filippinerna februari 2013
Nu så är jag färdig med att sortera bilderna som skall ges bort! Blev ett par stycken så hoppas de blir nöjda. Ska bara försöka få min kära sambo att vakna från koman i soffan där han somnade framför något helt galet dåligt Irene Huss.. Well well! Nu ska vi se om vi kanske ska slå igång boogeyman istället!

Konstigt humör!
Ja vart tog den där energin vägen som jag hade för ett tag sen? Har haft nå konstig humör de senaste dagarna. Men jag hoppas på att de blir ett par dagar nu som är med bättre humör. Och att jag kan bli av med feberkänslan och halsont (som känns när jag sitter en längre stund och inte har ätit på länge) så jag kan börja träna igen..

Nu efter många om och men så har vi hämtat en ny sängram som vi fick av min syster! Vi har nog varit lovade den ramen sen 6 månader tillbaks! Snabba ryck! ;) Sen passade jag på att byta gardiner. Skönt med att få väck de hemska gardinerna från sovrummet. Men det blev lite runt flyttandes på de då jag tog de vita gardinerna från vardagsrummet. Så även vardagsrummet fick nya gardiner. Sen blev det lite ommöblering här hemma! Nu ska vi snart köpa ny soffa och nytt köksbord! För vi fick också fyra stolar från syster yster. ^^

Nu har jag snart gått igenom alla Filippinos bilderna så jag och D ska gå igenom och kolla vilka vårt filippinska sällskap ska få.. eller ja, sällskapet vi hade på Filippinerna!  

tisdag 9 april 2013

Bloglovin

Nu ska vi se här om jag lyckas få igång detta. Nu har jag återigen fixat ett medlemskap på Bloglovin. Insåg att jag ville följa, se, hitta andra bloggar så det var lika bra.


Follow my blog with Bloglovin

måndag 8 april 2013

Energin vart tog du vägen??

Energin är inte på topp just nu. Den har saknats helt och hållet idag! Men jag har nog bara mig själv att skylla på! Igår fyllde ju D år. Hela 25 år! Och det betyder ju att vi ska fira födelsedag. Vi levde på fika igår. -.- Men men.  Dessutom så har jag fått tillbaks mitt sockersug. Det måste väck! Sockerberoendet försvinner efter en veckas tid. Men det är en riktigt jävlig vecka.

För övrigt så fick jag kämpa mig igenom kondis passen idag. Hua! Jag höll ett lugnare tempo. Men jag gjorde det! Och jag blev piggare över att få svettas lite. Och jag har precis kommit underfund med hur man ska klara av att stå i plankan. När man säger "andas lugnt" då menar man verkligen att andas lugnt! Men det kräver visserligen alla mina krafter och all min fokusering men jag lyckas komma ner till en lugn andning och volá! Helt plötsligt orkar man stå mycket längre! Att fokusera på något annat än tid och smärta gör även så att tiden går fortare.

Nu ska jag hämta linimentet och massera min onda knöl jag har i axeln. Efter det blir det en dusch och lite tigerbalsam för jag har en stor bumling, som inte är huvudet, på en av mina axlar! AJ!

Bror min under julafton 2012
Jag ska ta och komma ihåg att jag ska göra en liten lathund om lite småtips, inställningar och bra att tänka på till resan som svägerskan ska göra. Det blir typ i mörker utan stativ gör du såhär.... i ljusa förhållanden gör du såhär istället.. Hoppas på att den kan komma till hands!

Sen ska jag även ut och instruera min syster om lite ljusförhållanden någon dag som hon så snällt bad om! Of course jag ställer upp! Bara roligt! :D Kanske även jag kan få nå tips eller egna idéer på nå nya motiv ute! Funfun!

lördag 6 april 2013

Ett faktum och en bitter sanning om ditt beroende!


Kastar upp lite information som jag hittade på sund.nu

Snus är finmald tobak med tillsats av bland annat salter, aromämnen och fuktbevarande ämnen. I snus ingår dessutom cirka 2500 kemiska ämnen, till exempel bly, kadmium, arsenik, nickel, polycykliska kolväten och radioaktivt polonium. Snus innehåller tusen gånger mer nitrosaminer än vad som är tillåtet i livsmedel som skinka och öl. Nitrosaminer kan vara cancerframkallande.

Även detta

En gång nikotinist – alltid nikotinist
Nej. Alla kan sluta med nikotin, men en del har svårare än andra. Det finns hjälpmedel nikotinläkemedel som fördubblar chansen att lyckas och rökavvänjare som ger tips och råd.

Snus och stress - en livsavgörande faktor
Stressnivån i samhället stiger. Många tar en snus för att varva ned när tempot blir för högt. Men nikotinet i snuset fungerar inte avslappnande. Istället "stressar" det hjärta och blodkärl och höjer hjärtfrekvensen med upp till 10-20 slag per minut. Idag beror omkring hälften av alla dödsfall i Sverige på hjärt- och kärlsjukdomar. En orsak till många av dessa är typ 2 diabetes - den vanligaste formen av diabetes. En studie som Karolinska Sjukhuset har genomfört visar att den som snusar tre dosor i veckan ökar risken för typ 2-diabetes med 300%. För snusare kan stress betyda skillnaden mellan liv och död.

Risker med snusning

Det är vanligt att få skador på tandköttet om man snusar. Snus innehåller cancerframkallande ämnen. Snusning ger ökad risk för cancer i bukspottskörteln. Det finns också ett samband mellan snusning och skador på leder och muskler, nedsatt hörsel, minskad möjlighet att bli gravid.
Det är inte vanligare att få hjärtinfarkt om man snusar än om man inte gör det, men risken för att en infarkt ska vara dödlig är större. Enstaka undersökningar pekar på att det finns en ökad risk för snusare att drabbas av stroke och diabetes men klara bevis saknas ännu.

Slutasnusa.se finns och är en bra sida! 

fredag 5 april 2013

Ett beroende från helvete som ska ransoneras bort!


Detta är som sagt mitt sätt att sluta snusa och det har funkat för mig. Idag lever jag på ett helt annat sätt och jag känner mig oerhört glad över att jag tog steget att sluta snusa. De mörka tiderna är nu förbi och därav Lucky nr 13


"Ransonering, A och O!

När det kommer till trappa ner och få lite mera kontroll på begäret så gäller ransonering. Jag ransonerar när jag ska till jobbet. Senast tog jag med mig 6 st snusar då jag jobbar 11 timmar. 5 snusar lyckades jag med! Om jag inte gör detta så kommer jag bara för att jag kan, att snusa mycket mycket mer. Det finns många till hands. Och så lättåtkomligt! Därför ransonering!

Men jag måste ha något annat till hands för att "ersätta" snusen. För att ha något att göra. Tuggummi funkar utmärkt för min del pga att jag kör på mint smak på snuset."

Innan jag slutade så vande jag mig med att snusa mint snus. Mint snusen finns även i mindre portioner men största delen så var det för att få liknande smak på tuggummina.

"Ransonering, 5 st snusar. Jobbtid 8 timmar. Denna dagen känns skit med att försöka på ransoneringen. Men eftersom jag inte har några fler med mig så är det bara att gilla läget. 

Dagens jobb gör mig förbannad. På något sätt måste jag försöka bryta det och försöka vara positiv. Det är svårt att hålla beroendet i schak när man är förbannad! Får försöka avreagera mig på något vis så jag kan gilla läget med arbetet också. Det svåraste tillfällena är när man är arg.

Ett bra tips är att inte ha dosan i närheten av dig. Låt bli att ha den nära till hands. Låt den ligga en bit bort. Vet vart den är men så att du måste resa på dig för att ta en snus. Så att det blir ett större moment till att ta den dära snusen."

Detta gjorde att jag fick fundera på om jag verkligen behövde någon. Just ransonering och att inte ha dosan på mig gjorde allt mycket lättare för min del. Sen fans det ju som sagt dagar då allt var åt helvete och man inte var så duktig. Men pga ransoneringen så kunde jag inte överskrida antalet jag ha de med mig. Till slut fick jag lov att lägga upp en plan. Jag började gå efter klockslag. 

"Ransonerade 5 st snus plus en mini. Stor ransonering kändes det som men nu när kl är 1300 håller jag på att avlida känns det som. Två timmar till jag "får" ta en ny...

Min kropp skriker och snart gör nog jag det med!

Skriker efter en snus. Jag känner det i hela kroppen. Den är matt, lite domnad och en huvudvärk som ligger och gror vid tinningen. 

Tuggummi verkar inte funka. Jag börjar sakta men säkert längta tills detta begär är över. Jag börjar höra en röst i huvudet på mig som säger "you can do this!" "Jag kan klara mig till kl 1500. Ska vi slå vad?" Så jag funderar på om jag ska anta vadet med mig själv.

Jag tror jag äntligen börjar bli redo för att ta fighten. Huvudvärk, magvärk, svettningar. Bring it on!"

'Cause it makes me that much strongerMakes me work a little bit harderIt makes me that much wiserSo thanks for making me a fighter"
Jag har alltid varit ganska duktig på att utmana mig själv. Och när jag kommer till en viss gräns så är det bara att haka på. Go whit the flow! Jag blir att peppa mig själv och jag kommer med störst sannolikhet att genomföra det jag blev så pep över att göra! Men allt har sin tid, sina motgångar och det gäller bara att vänta ut stormen och stå som en segrare. Be strong! 

"Det går lättare och lättare. Nu har jag kommit så pass långt att jag har bestämt mig för att en dosa ska räcka 4 dagar... det är en stor förändring för mig. 
Tack vare ransoneringen så har detta gått väldigt bra. Jag har kunnat haft koll på hur mycket jag snusat.

Jag känner mig duktig. Lite stolt. Jag skulle vilja unna mig något som belöning men vet inte vad. Av någon konstig anledning så vill jag börja vara ute och springa. Jag vill köpa mig ett par löparskor. Vi får se. Jag undrar om jag ens kan springa eller om det bara kommer att göra ont."

Att äta regelbundet hjälpte mig att snusa mindre. Mellanmål och mat. Det är när jag är som hungrigast allt går som mest åt helvete. Att äta regelbundet är något att rekommendera överhuvudtaget. 
Idag så äger jag mina egna löparskor. Riktigt bra sådana också! Jag unnade mig det nästan en månad efter att jag började fundera på att börja springa. Och springa är livet!

Att belöna dig med något titt som tätt är en väldigt bra idé då du har lurat belöningsreceptorerna i hjärnan ett längre tag så kan det kännas otroligt skönt med att belöna dig med något. Det kan vara allt från bakelse till skor! Men för att det ska vara en belöning så kan det inte gå till överdrift! 

torsdag 4 april 2013

Leffe Jr

Idag har jaag fått ett kort besök av syster min med Leffe Jr. Passade på att ta ett par kort. Det blev ett så himla fint ljus! Porträtt med barn som motiv är nog de roligaste. Mycket enklare (så länge det är på deras villkor!) än nervösa, obekväma vuxna. Men visserligen har även det sina fördelar. ;)Ett beroende från helvete med hysteri, stress, trötthet och ångest!


Jag tänkte dikta ner om lite tips hur jag lyckades och fortfarande lyckas med att vara snusfri. Även hur jag mådde före, under tiden och efter jag slutade. Som jag nämnde i förra inlägget så har det krävts ganska mycket från mig. Innan jag slutade så var jag hysterisk, stressad, trött och lätt ångest nästan dagligen. Detta skrev jag i november till mig själv

"Hysteri

Över allt, över yrke. Du ska klättra så högt det går, tjäna så mycket som det går, helst bli miljonär. Över familj. Du får inte vara för gammal eller ung, när du blir förälder. Men absolut inte för gammal!  Hysteri över att du ska vara hälsosam. Hälsosam men ohälsosamt smal. Du ska se ut som en modell. Smart som Einstein. Sen utöver allt detta så ska du ha en fritid som du alltid har roligast på, mycket semester för man ska åka utomlands minst tre gånger om året. 

Stress, mental stress...

Att gå ifrån jag klarar inte detta till jag klarar det till åter igen jag klarar inte detta. Denna inställning måste jag ändra på för jag ska, jag kommer klara detta!

Alla pratar om utveckling på jobbet, att utvecklas. För min del går utvecklingen bakåt tycks det. Jag har börjat glömma, börjat tvivla på mig mer och mer. Jag måste lära mig att inte tvivla. Att jag faktiskt kan. Att även jag och inte bara alla andra är duktiga och kan. Jag kan!

Övertänker, överanalyserar, över, över, över! Allt bara snurrar i mitt huvud och jag lyckas inte göra något åt det! Kan det vara så att min hjärna går på övervarv och därför som allt blir så svårt? Som tex D, han verkar inte tänka på något alls många gånger. Frågar man så får man oftast "vet inte" eller "jag koncentrerar mig". Om något är jobbigt och man är på jobbet kan man få svar som "jag hinner inte tänka på det nu". Men hur gör han?? Hur kan han sålla bort tankar och inte jag?"

Detta var efter jag bestämt mig för att sluta snusa men innan jag hade gett det ett försök. Jag är så glad att jag inte längre har kvar min hysteri, min stress. Idag känner jag mig oftast välmående, energirik och positiv. Jag tvivlar inte riktigt så pass mycket på mig själv, jag satsar lite mera. Jag är helt enkelt en bättre version av mig! Detta liv vill ingen ha. Inte ens en martyr vill leva som jag gjorde. Så varför utsätter vi oss för allt detta?

"Nu är det en månad kvar. En del av mig vill börja denna snusfria livet redan nu. En röst inom mig säger "varför vänta".  Medan den andra delen är förtvivlad och har redan börjat saknat tiderna med snuset. Jag är rädd att jag ska få leva med denna längtan och saknaden hela livet. 

Det är dags att avsluta detta kapitel i livet och sikta på något bättre!

Jag har börjat funderat på om man tänker för mycket. Att konstant ha något på hjärnan som snurrar runt, runt som gör att man blir deprimerad och osäker. Att aldrig få låta hjärnan vila. Jag önskar jag kunde sluta tänka. 

Trötthet, en konstant trötthet som finns där."

All förtvivlan. Över vadå? Har man aldrig varit fast i skiten så kan man nog tro att det är lätt som en plätt att bara sluta. För vissa kanske det är det. För mig var det de inte. Det var så många blandade känslor. Rädslan jag hade över att leva ett liv med en längtan som aldrig blir uppfylld. Att leva med en känsla som om att något fattas. De känslorna var skrämmande. Ibland får jag ett sug. Idag känner jag att det mest är irriterande än frustrerande. Hatkärlek. Jag vill ju så klart ta en men den sidan av mig blir bara mindre och mindre. Idag tror jag att en dag kan jag leva ett liv utan suget, utan att bli påmind. En dag.

onsdag 3 april 2013

Wind Of Change

Nu jävlar har jag åter igen kommit igång med träningen. Signade upp mig på ett 6-månaders program. Hela kroppen skriker av välmående numera! Det vart lite knaggligt att komma igång igen efter att jag gjorde illa mig men nu så. Nu är jag här igen. Två steg framåt ett steg bakåt! Det tar tid att ändra på sin livsstil. Det krävs jobb för att ändra på sig och det krävs tålamod.

Jag har lyckats med att sluta snusa, vart snusfri i över 3 månader nu. Och jag har lyckats med att börja träna. För 4 månader sen så gjorde jag varken eller. För 1 år sen så sket jag fullständigt vad jag åt också.   Så dessa framsteg tog sin tid, krävde mycket kraft och tålamod. Men jag har lyckats kommit såhär pass långt! Det måste räknas som något?

Bror min var upp under påskhelgen och hälsade på. Jag passade på att fråga denna donnan om hon ville bli fotograferad. Detta är en av bilderna. Finns ett par till som blev skapligt bra! Denna bild var nog den ända bild jag gillade i svartvitt.